O noua telenovela: Matinalul si “virgina”

Este de mare actualitate relatia dintre o vedeta tv si fata (pretinsa virgina pana de curand) unui pastor…suna foarte cunoscut, nu? Razvan Simion de la ‘Neata si Lidia Buble, evident.
Razvan Simion aproape ca nu are nevoie de introducere fiind in fata telespectatorilor (la nivel national),  Antena 1- de sapte ani, inainte realizand emisiunea matinala la National tv. Face parte din cuplul cunoscut drept Razvan si Dani de la ‘Neata. El este casatorit cu Diana, o femeie frumoasa cu care are doi copii, o fata si un baiat. Bomba a venit cand s-a scris in presa( cancan, libertatea, romania tv, realitatea, wow.biz) ca se desparte de sotia sa din cauza unei relatii cu “virgina” Lidia Buble, cea care a avut un succes muzical cu Adrian Sana :” Noi simtim la fel”. Scuza ar fi ca el era despartit de sotia sa cu cel putin doua luni inainte de aceasta pretinsa relatie. Niciunul dintre cei doi nu spune clar “da” sau “nu” cu privire la aceasta aventura/iubire, ceea ce intretine subiectul media si lasa loc discutiilor, interpretarilor, comentariilor, opiniilor care mai de care.
Ce-si putea dori un om din televiziune care vrea atentie, vrea telespectatori pentru a creste ratingul la ‘Neata si la Xfactor? Ce-si doreste o tanara de 22 de ani de care inca nu toata lumea a auzit, care inafara de o melodie cunoscuta nu mai are nimic scos? Despre care abia acum, in contextul cu Razvan, unii afla ca exista?  Nu cumva un astfel de context? Dani tocmai isi facuse datoria de a intretine atentia publicului inafara emisiunilor prin relatia lui cu Mihaela Radulescu. Acum ca subiectul s-a stins, ca Mihaela e la alt trust de presa, trebuia sa apara alt scandal, o alta telenovela cu personaje din realitate. Cum tanara Lidia Buble are nevoie de promovare, cum intamplator a avut o participare la o emisiune in trustul Antenelor (” Te cunosc de undeva”), gata scenariul! si, cum zicea Razvan, abia prin septembrie , octombrie va mai iesi din ziare. Destul de bine, nu? Tot razvan declara intr-un interviu in Adevarul ca “Trebuie să facem şi lucruri interesante care să devină subiecte pentru noi a doua zi.”(Citeste mai mult: adev.ro/njadt9)
Eu cred ca televiziunea a mers pana acolo incat creaza subiecte, nu doar le prezinta si le comenteaza, totul pentru a creste interesul publicului, pentru rating, pentru a tine atentia treaza unui public cu privire la unele persone si situatii(contexte reale sau imaginate). Problema intervine atunci cand situatiile create pentru public pot influenta viata reala personala. Inseamna ca cei ce se implica in astfel de povesti trebuie sa aiba un psihic “beton” si trebuie sa-i pregateasca pe cei de langa ei cu privire la posibile consecinte.

Share Button

Stefan