Littlest Pet Shop sau LPS

De ce copiii iubesc asa de mult jucariile Littlest Pet Shop?  Este o intrebare pe care si-o pun multi adulti, mai ales cei care au fetite de cativa, pana spre zece sau chiar mai multi ani. Depinde de gradul de interes pentru jocul cu diverse jucarii. Fetitele vorbesc cu ele, joaca roluri creand adevarate piese de teatru, le aranjeaza, le pun sa se culce, sa manance, le fac apartamente cu dormitoare, baie, bucatarie, le accesorizeaza si le confectioneaza tot felul de obiecte care(considera ele) le-ar fi necesare in lumea lor foarte mica, in care totul e in miniatura si…dragut!

Littlest Pet Shop Cat Rare Collection Child Girl Figure Cute Toy Loose LPS641  Lot 20 PCS Littlest Pet Shop Cute Cat Dog Loose Figures Random Child Girl Toys  Littlest Pet Shop Cat Collection Child Girl Boy Figure Toy Loose Cute LPS813
Aceste figurine reprezinta niste animalute dintr-un plastic mai moale, animalute Hasbro. Hasbro este o fabrica de jucarii fondata in 1923, firma care detine franciza Littlest pet shop. Jucaria originala a fost creata la inceputul anilor 1990 (1992) de Kenner (o companie americana de jucarii). In perioada 1995-1996, s-a difuzat un desen animat lansat dupa o serie de jucarii lansate de Hasbro. Jucariile, majoritatea dintre ele, sunt confectionate in Asia de Est.
Exista si un serial de televiziune cu numele Littlest Pet Shop; jucariile acestea au si pagina de facebook, extem de multe filmulete pe You Tube, jocuri pe internet, aplicatii pe mobil, rafturi speciale in magazinele pentru copii, serii mai vechi si mai noi, parti mobile si parti detasabile, seturi de tot felul, accesorii care mai de care…o nebunie! pentru copii dar si pentru parinti (pretul, chiar si a celui mai mic dintre ei este de peste 10 lei, la hypermarket). Copiii isi doresc sa aiba cat mai multi Littlest pet shops iar parintii nu mai inteleg de ce colectia nu se termina, de ce 2,3, 7,10…20 nu sunt de ajuns?! Pentru ca ei sunt cam 3000, deocamdata.

Cover art  Littlest Pet Shop Dog Child Girl Figure Cute Toy Loose LPS842  Littlest Pet Shop Cat Collection Child Girl Boy Figure Toy Loose Cute LPS807

Inseamna ca este o adevarata “isterie” cu acesti “pet shopi”(cum le spun copiii) care apar la televizor, in reclame, mai ales pe posturile pe care le urmaresc cei mici. Este o adevarata concurenta intre fetite: cine are mai multi, care are din seriile noi, care din seriile vechi, care au parti mobile, ce accesorii mai interesante au in plus. Cei care au seturi sunt norocosi si invidiati de ceilalti. Toti vor sa se filmeze dechizand pachetelele cu “pet shopii” sau vor sa faca filmulete amuzante cu ei si sa le urce pe You Tube.
Dar oare de ce le plac asa de mult? Copiii spun ca le plac deoarece: sunt mici, sunt draguti si au ochii mari. Spunem ca sunt mici si pot fi colectionate usor, copiii se pot juca in interior si exterior, ii pot purta cu ei oriunde, fara sa fie un efort. Jucariile sunt niste animalute stilizate semanand cu niste bebelusi cu ochi mari. Evident ca animalutele si bebelusii au o foarte mare priza la orice public. Apoi, apare nevoia de a-i avea, nevoie indusa prin multele reclame pe care le vad toti copiii. Apare invidia ca X are mai multi si mai frumosi, cu mai multe accesorii, si tot asa…
Este o adevarata moda, iar cand copiii se vor plictisi nu vor mai cere altii. Sau, mai e o varianta, sa asteptam sa creasca si sa nu mai aiba nevoie de jucarii.

Share Button

Stefan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.